Hoekstra, kind van de rekening
Het kind van de rekening, of de zondebok. Noem hem hoe je wilt, maar Stijn Hoekstra draait op dit moment niet zijn beste seizoen. De Almeerse allrounder was altijd een vaste kracht bij AW.DTV, maar heeft tegenwoordig een vast plaatsje op de reservebank van de Amsterdamse club.

Bron: Korfbal.nl
Foto: Peter van Dieren, Korfbalfoto.nl

Zo ging het ook tegen DOS'46. AW.DTV liep de hele wedstrijd achter de feiten aan en met nog een kwartier op de klok werd er ingegrepen. Hoekstra kwam tussen de lijnen en die invalbeurt verliep bepaald niet zonder succes. De invaller scoorde drie keer en AW.DTV sleepte er in de slotfase nog een punt uit (27-27). Hoekstra liet weer wat van zijn ‘oude ik’ zien. “Die goals waren belangrijk, ja, ook voor mezelf. Ik had dit wel even nodig. Vorig jaar maakte ik een goed seizoen, nu speel ik nauwelijks een rol en moet ik het doen met wedstrijden bij het tweede. Als je club in de Korfbal League speelt, wil je niet bij het tweede ballen. Gelukkig kon ik zaterdag eindelijk weer belangrijk zijn voor één. Ik ben blij met dit gewonnen punt.”

Naar homepage