Suriname start korfbal federatie
Suriname neemt met een eigen team deel aan het Open EK Beachkorfbal. Is dat een teken aan de wand? Gaat Suriname ook deelnemen aan andere eindtoernooien? Of misschien de Korfbal Challenge? Lees hieronder het persbericht.
------------------------------------------------------------------------------------

SURINAME NEEMT MET EIGEN TEAM DEEL AAN OPEN EK BEACHKORFBAL
KRUIT AANGESTELD ALS BONDSCOACH
Amsterdam, maandag 17 juli 2016
 
Op 19 en 20 augustus aanstaande wordt het Open EK Beachkorfbal gespeeld in Scheveningen. Een officieel en internationaal erkend toernooi waar het IKF een plekje heeft gereserveerd voor Suriname. Op dit toernooi wil Suriname zich voor het eerst presenteren aan de korfbalwereld. Met een representatief team én een ambitie: een medaille op het WK Korfbal van 2019.

De Surinaamse Korfbal Federatie is nog in oprichting, officieel moet het een en ander nog worden bekrachtigd door de Internationale Korfbal Federation (IKF), maar Gerald van Dijk, president van de Surinaamse Korfbal Federatie is positief gestemd. Van Dijk: "We voldoen aan alle voorwaarden, dus de definitieve oprichting lijkt een formaliteit. We moeten echter nog geduld hebben en zo lang er officieel nog niets bevestigd is, zijn we nog 'in oprichting'. En laat ik direct helder zijn, het gaat ons, naast de sportieve prestaties, natuurlijk ook om de ontwikkeling van korfbal in Suriname."
 
Bondscoach
Het eerste wapenfeit van de Surinaamse Korfbal Federatie is de aanstelling van Riko Kruit als Bondscoach. Van Dijk: "Kruit is gediplomeerd oefenmeester met zowel ervaring in de Korfbal League als internationaal. Bovendien kent hij de korfbalwereld goed. We wilden direct goed van start gaan en niet zomaar iemand aanstellen. Kruit was direct enthousiast, wij ook."
 
Kruit zelf is ambitieus: "Ik heb de lijst met spelers met een Surinaamse achtergrond bekeken en denk dat, als iedereen van die lijst ook voor Suriname uit zou willen komen, we een serieuze gooi kunnen doen naar een medaille op het WK Korfbal van 2019. Maar zo ver is het nog lang niet. Ten eerste moet iedereen dat ook wel willen. En daarnaast is nog niets zeker. We zullen ons volgend jaar bijvoorbeeld wel eerst moeten kwalificeren in Zuid Amerika en dat wordt moeilijk zat. En dan bedoel ik niet alleen financieel, sponsoren hebben we nog niet. Voor nu concentreren we ons op het Open EK Beachkorfbal van 19 en 20 augustus in Scheveningen."
 
Toekomst
Van Dijk ziet een mooie toekomst voor Suriname als korfballand: "We zijn bezig met het samenstellen van een volwaardige selectie met Surinaamse roots. Maar daarnaast zijn we erg druk met het optuigen van de organisatie, het vinden van sponsoren en partners, maar ook met het uitstippelen van een route om korfbal in Suriname te introduceren en te ontwikkelen. We zoeken dus niet alleen naar spelers met een Surinaamse achtergrond, ook Surinamers met bestuurlijke of organisatorische talenten zijn meer dan welkom." 
 
Contactgegevens:

Gerald van Dijk
President Surinaamse Korfbal Federatie 
vandijkgs @ gmail.com
06-10257729
 
 
Riko Kruit
Bondscoach
rikokruit9 @ gmail.com
06-43267901
 
------------------------------------------------------------------------------------
Terug naar overzicht
Naar homepage

 

© 2017 Sitemap