• Meest gelezen
  • Video top 5
Terug naar het nieuwsarchief

Tickets voor fase 2 worden verdeeld: welke ploegen spelen in welke poule?

27 januari 2022

Met nog twee speelronden te gaan begint de spanning in de Korfbal League te stijgen. De komende weken worden de tickets verdeeld voor de kampioens- en degradatiepoule. In Poule A strijden drie ploegen om plek twee en drie, terwijl in Poule B alleen nog plek drie te verdelen valt.

In poule A wist Fortuna tot nu toe alle wedstrijden te winnen en dus plaatsten de Delftenaren zich met furore voor de kampioenspoule. LDODK had lang de beste papieren voor plek twee, maar de ploeg verloor twee van zijn laatste drie wedstrijden, met gevolg dat de ploeg een negatief onderling resultaat tegen KZ heeft behaald. KZ en Blauw-Wit lijken nu uit te gaan vechten wie er tweede wordt in de poule. De ploegen treffen elkaar op dinsdag 1 februari en de winnaar van die wedstrijd doet goede zaken. Blauw-Wit heeft als voordeel dat het niet meer naar Fortuna hoeft, de ploeg waar LDODK en KZ nog wel een wedstrijd tegen moeten spelen. Als LDODK van Fortuna verliest de laatste speelronde is de ploeg afhankelijk van de resultaten van KZ en Blauw-Wit. Dalto en KCC kunnen zich op gaan maken voor de degradatiepoule.

In poule B is DVO nog ongeslagen, al verspeelde de ploeg uit Bennekom afgelopen dinsdag wel een punt door gelijk te spelen tegen TOP. DVO mag zich samen met PKC gaan voorbereiden op de kampioenspoule en er zijn aanstaande zaterdag nog extra punten te pakken voor die poule, als beide ploegen elkaar treffen. DOS’46 heeft op dit moment de beste papieren voor plek 3. De ploeg treft Groen-Geel en TOP allebei nog en heeft het in eigen hand. TOP is afhankelijk van DOS’46. Als DOS’46 tweemaal verliest en TOP beide wedstrijden wint, gaan de Sassenheimers naar de kampioenspoule. Voor Groen-Geel is de kampioenspoule door het behaalde puntje van TOP erg ver weg. De ploeg moet winnen van DOS’46, een beter onderling resultaat behalen en winnen van PKC. Oost-Arnhem zal het uit moeten gaan vechten in de degradatiepoule

0
Plaats een reactie

Meer video's

Praat mee

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en de Privacy policy

Verstuur

Korfbal league

Play-Offs - Halve Finales
zaterdag 02 april
PKC/Vertom
22 - 16
DVO/Accountor
zaterdag 02 april
Fortuna/Delta Logistiek
33 - 20
KZ/Thermo4U
zaterdag 09 april
DVO/Accountor
17 - 21
PKC/Vertom
zaterdag 09 april
KZ/Thermo4U
18 - 23
Fortuna/Delta Logistiek
Korfbal Leaguefinale - Ahoy
zaterdag 16 april
Fortuna/Delta Logistiek
22 - 21
PKC/Vertom
KLC
G
P
W
G
V
1. Fortuna/Delta Logistiek
10
18
9
0
1
2. PKC/Vertom
10
16
8
0
2
3. DVO/Accountor
10
10
5
0
5
4. KZ/Thermo4U
10
6
3
0
7
5. LDODK/Rinsma Modeplein
10
6
3
0
7
6. DOS’46
10
4
2
0
8
KLD
G
P
W
G
V
1. AKC Blauw-Wit
10
18
9
0
1
2. KCC/CK Kozijnen
10
14
7
0
3
3. GG/IJskoud de Beste
10
10
5
0
5
4. TOP/LITTA
10
8
4
0
6
5. Dalto/Klaverblad Verzekeringen
10
6
3
0
7
6. Oost-Arnhem
10
4
2
0
8

Vette goal gemaakt? Stuur hem in!

Op NLKorfbal verschijnen wekelijks de beste goals, grappigste momenten of mooiste acties uit de korfbalwereld. Hier wil je zeker tussen staan, aarzel dus niet en stuur jouw video in!

Video insturen