• Meest gelezen
  • Video top 5

Volgend seizoen kan Nieuwerkerk niet meer beschikken over negen van hun spelers van het eerste team. Nadat Nieuwerkerk de kruisfinale van Tempo verloor is de ploeg helemaal leeggelopen. Alles wat de club de afgelopen jaren heeft bereikt, is in een paar dagen volledig in elkaar gestort. Vijf spelers hebben ervoor gekozen om bij een andere club te gaan spelen, een speler stopt met het spelen op topniveau, een speler gaat met zwangerschapsverlof, een speler gaat studeren en een speler moet gaan revalideren van een flinke blessure.

Wat Nieuwerkerk misschien wel aan zag komen, kwam toch als een hele grote klap aan. Nagenoeg het gehele eerste team valt uit elkaar, nadat er in de kruisfinales werd verloren van Tempo uit Alphen aan den Rijn. Nadat hoofdcoach Leon Simons had aangeven dat hij zou gaan vertrekken is er geen wedstrijd meer gewonnen, waardoor Nieuwerkerk in de kruisfinales voor handhaving terecht kwamen. In deze wedstrijden had Nieuwerkerk het erg lastig en waardoor de ploeg naar de nieuwe Hoofdklasse degradeerde.

Na de laatste wedstrijden in zaal zagen meerdere clubs van verschillende niveaus hun kans om de spelers van het gedegradeerde Nieuwerkerk aan te trekken.
Niels Stuurstraat vertrekt naar AKC Blauw-Wit uit Amsterdam, Job Brouwer gaat met hoofdcoach Leon Simons mee naar DeetosSnel in Dordrecht, Mats Rodenburg vertrekt naar Dalto/Klaverblad Verzekeringen uit Driebergen en Laura van der Linden en Koen Collée vertrekken samen naar KCC/CK Kozijnen.
Dani Hoogendoorn stopt met het korfballen op topniveau, Babette Blok gaat met zwangerschapsverlof, Miriam Swart gaat studeren en Cathy van Horik is aan het revalideren van een flinke blessure.

Er is voor de club nog een tegenvaller. De opvolgers van Leon Simons en Jan van Essen hebben afgezien van de functie, omdat ze verwachtten dat Nieuwerkerk in de Korfbal League 2 (Tussenklasse) zou gaan spelen. Hierdoor moet Nieuwerkerk weer helemaal van voor af aan beginnen met het zoeken van een nieuw trainersduo.

Nieuwerkerk moet dus ook op zoek gaan naar een hoop nieuwe spelers. De club liet al blijken te gaan door selecteren met de spelers uit het 2e, 3e en de A1.

0
Plaats een reactie

Meer video's

Praat mee

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en de Privacy policy

Verstuur

Korfbal league

Play-Offs - Halve Finales
zaterdag 02 april
PKC/Vertom
22 - 16
DVO/Accountor
zaterdag 02 april
Fortuna/Delta Logistiek
33 - 20
KZ/Thermo4U
zaterdag 09 april
DVO/Accountor
17 - 21
PKC/Vertom
zaterdag 09 april
KZ/Thermo4U
18 - 23
Fortuna/Delta Logistiek
Korfbal Leaguefinale - Ahoy
zaterdag 16 april
Fortuna/Delta Logistiek
22 - 21
PKC/Vertom
KLC
G
P
W
G
V
1. Fortuna/Delta Logistiek
10
18
9
0
1
2. PKC/Vertom
10
16
8
0
2
3. DVO/Accountor
10
10
5
0
5
4. KZ/Thermo4U
10
6
3
0
7
5. LDODK/Rinsma Modeplein
10
6
3
0
7
6. DOS’46
10
4
2
0
8
KLD
G
P
W
G
V
1. AKC Blauw-Wit
10
18
9
0
1
2. KCC/CK Kozijnen
10
14
7
0
3
3. GG/IJskoud de Beste
10
10
5
0
5
4. TOP/LITTA
10
8
4
0
6
5. Dalto/Klaverblad Verzekeringen
10
6
3
0
7
6. Oost-Arnhem
10
4
2
0
8

Vette goal gemaakt? Stuur hem in!

Op NLKorfbal verschijnen wekelijks de beste goals, grappigste momenten of mooiste acties uit de korfbalwereld. Hier wil je zeker tussen staan, aarzel dus niet en stuur jouw video in!

Video insturen