Van Veldhuisen en Meerkerk Schutters van de Week

17 januari 2023
Schutters van de Week speelronde 8

De Schutters van de Week van speelronde 8 zijn Eline van Veldhuisen van DOS’46 en Gertjan Meerkerk van DVO/Transus.

Eline van Veldhuisen liet op de Challenge in Rotterdam al zien dat zij in een goede vorm verkeerd. In de belangrijke wedstrijd tegen KCC/CK Kozijnen zette zij deze ingezette lijn door met zes doelpunten tegen een schotpercentage van 23%. Van Veldhuisen is voor de twee keer dit seizoen de vrouwelijke Schutter van de Week.

Aan de mannenkant was het wederom Gertjan Meerkerk die de bal vanuit alle hoeken door de korf wist te peren. Meerkerk scoorde in de wedstrijd tegen AKC Blauw-Wit maar liefst 13 doelpunten. In Amsterdam maakte Meerkerk 12 afstandschoten en 1 vrije bal. Gertjan is nu dit seizoen voor de tweede keer op rij de mannelijke Schutter van de Week. Vorig seizoen wist hij deze titel in totaal viermaal op zijn naam te schrijven, dit seizoen staat hij in totaal 2.