• Meest gelezen
  • Video top 5
Terug naar het nieuwsarchief

NLKorfbal Team van de Week: Verhoef, van Veldhuisen, Collee

In het nieuwe NLKorfbal Team van de Week zijn er wederom acht plekken te verdelen. Unitas/Perspectief en PKC/Vertom leveren elk twee spelers, DVO/Transus, KCC/CK Kozijnen, Fortuna/Delta Logistiek en DOS’46 leveren elk één speler.

Koen Collee speelt een sterk eerste seizoen in de Kenonz Korfbal League. Ook zaterdag was Collee goed op dreef, zowel aanvallend als verdedigend. Aanvallend maakte hij in de beginfase al vier treffers, zodat KCC/CK Kozijnen de eerste helft uit kon lopen. Daarnaast verdedigde hij Christian Dekkers strak. Collee eindigde op acht treffers.

Mede aan de hand van de doelpunten van Noah Bijsterbosch pakte Unitas/Perspectief zaterdag haar eerste punt van het seizoen. Bijsterbosch scoorde vijf keer, vaak op belangrijke momenten in de wedstrijd.

Richard Kunst speelde zaterdag aanvallend een goede wedstrijd. Kunst bracht in de eerste helft met drie doelpunten in een kort tijdsbestek de stoomtrein van PKC/Vertom op gang. Hij eindigde op zeven doelpunten tegen een schotpercentage van 25 procent.

Koen van Roekel stond zaterdag sterk te verdedigen en te rebounden. Zijn rebounds zorgden ervoor dat zijn vak veel kon herhalen, wat weer resulteerde in doelpunten. Daarbovenop scoorde van Roekel zelf drie keer.

Eline van Veldhuisen was ook zaterdag weer belangrijk voor DOS’46. Van Veldhuisen versierde vier strafworpen en benutte deze alle vier. Ook maakte ze nog twee doelpunten, waarmee ze een groot deel van het totaal aantal doelpunten voor haar rekening nam.

Hoewel ze het in de beginfase lastig had, kwam Celeste Split zondag steeds meer in de wedstrijd. Met name in de run van Fortuna/Delta Logistiek (van 11-15 naar 19-17) had Split een groot aandeel. Ze eindigde op vijf doelpunten in totaal.

Nienke Hintzbergen deed zaterdag weer wat we vaker van haar zien: veel doelpunten op weinig pogingen. Hintzbergen was samen met Richard Kunst in de beginfase belangrijk voor de thuisploeg, toen GG/RmcD Huis brutaal de leiding nam.

Samen met Jules Verweij en Noah Bijsterbosch zorgde Sabine Verhoef er in Harderwijk voor dat de wedstrijd kantelde. Verhoef was aanvallend gevaarlijk en haar explosieve acties werden omgezet in doelpunten. Ze eindigde in totaal op vijf treffers.

0
Plaats een reactie
Meer over:

Meer video's

Praat mee

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en de Privacy policy

Verstuur

Korfbal league

EKA 2022/2023 - Speelronde 8
zaterdag 20 mei
DSC
15 - 14
DOS’46
zaterdag 20 mei
LDODK/Rinsma Modeplein
14 - 21
Fortuna/Delta Logistiek
zondag 21 mei
AKC Blauw-Wit
24 - 10
TOP/IAA Fresh
EKB 2022/2023 - Speelronde 8
zaterdag 20 mei
KCC/CK Kozijnen
13 - 19
DVO/Transus
zaterdag 20 mei
KZ/Thermo4U
12 - 18
PKC/Vertom
zaterdag 20 mei
TOP(A)
13 - 13
Oost-Arnhem
Ereklasse-EKA 2022/2023
G
P
W
G
V
1. LDODK/Rinsma Modeplein
8
12
6
0
2
2. Fortuna/Delta Logistiek
7
12
6
0
1
3. DOS’46
8
10
5
0
3
4. AKC Blauw-Wit
7
6
3
0
4
5. DSC
8
6
3
0
5
6. TOP/IAA Fresh
8
0
0
0
8
Ereklasse-EKB 2022/2023
G
P
W
G
V
1. PKC/Vertom
8
15
7
1
0
2. DVO/Transus
8
11
5
1
2
3. KZ/Thermo4U
8
10
5
0
3
4. KCC/CK Kozijnen
8
6
3
0
5
5. TOP(A)
8
3
1
1
6
6. Oost-Arnhem
8
3
1
1
6

Vette goal gemaakt? Stuur hem in!

Op NLKorfbal verschijnen wekelijks de beste goals, grappigste momenten of mooiste acties uit de korfbalwereld. Hier wil je zeker tussen staan, aarzel dus niet en stuur jouw video in!

Video insturen