• Meest gelezen
  • Video top 5
Terug naar het nieuwsarchief

Herstellen van corona: ‘het leek alsof mijn kracht verdwenen was’

08 september 2021
Nikki van der Hak

De 24-jarige Nikki van der Hak lag een tijd ziek in bed met het ingrijpende virus. Kortademig, geen smaak, koorts en ga zo maar door. Het zat Nikki niet mee, waar ze voor har positieve test nog minstens in de week bezig was met korfbal, was dit een harde klap voor haar gezondheid en waren haar dagen gevuld met Netflix en slapen.

‘Ik was een tijdje flink ziek, dus ik kon niks anders dan in bed liggen en slapen. Op momenten dat ik dacht dat ik mij beter voelde en dan weer last kreeg van mijn klachten was dit onwijs frustrerend’, vertelt de – sinds kort – inwoonster uit Maasdijk. ‘Voordat ik besmet was met corona was ik dagelijks buiten aan het wandelen, skaten of hardlopen. Met Korfbalfit hield ik vooral mijn core en kracht op pijl.’

Maar de grote vraag is natuurlijk, hoe voel je je nu?

 ‘Het gaat langzamerhand beter. Ik heb het soms nog benauwd. Ik probeer net als voor mijn klachten weer elke dag te wandelen en drie keer per week te sporten. De eerste trainingen waren heel vreemd, het leek alsof mijn kracht verdwenen was. Dat komt nu langzaam allemaal terug.’

Je mist vast de wedstrijden en de gezelligheid eromheen?

 ‘Dat mis ik zeker. Het klinkt misschien gek maar soms kijk ik wedstrijden van mijn team (Valto 1) terug, puur om dat korfbalgevoel opnieuw te beleven.’ 

Hoe zorg je dat je toch gemotiveerd blijft om te sporten? 

‘Het sporten doe ik vaak samen met mijn vriend, we peppen elkaar op. Ook wil ik gewoon fit zijn voor dat de wedstrijden weer starten. Daarnaast krijg ik veel motivatie van de coaches en trainingen van Korfbalfit.’

0
Plaats een reactie

Meer video's

Praat mee

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en de Privacy policy

Verstuur

Korfbal league

Play-Offs - Halve Finales
zaterdag 02 april
PKC/Vertom
22 - 16
DVO/Accountor
zaterdag 02 april
Fortuna/Delta Logistiek
33 - 20
KZ/Thermo4U
zaterdag 09 april
DVO/Accountor
17 - 21
PKC/Vertom
zaterdag 09 april
KZ/Thermo4U
18 - 23
Fortuna/Delta Logistiek
Korfbal Leaguefinale - Ahoy
zaterdag 16 april
Fortuna/Delta Logistiek
22 - 21
PKC/Vertom
KLC
G
P
W
G
V
1. Fortuna/Delta Logistiek
10
18
9
0
1
2. PKC/Vertom
10
16
8
0
2
3. DVO/Accountor
10
10
5
0
5
4. KZ/Thermo4U
10
6
3
0
7
5. LDODK/Rinsma Modeplein
10
6
3
0
7
6. DOS’46
10
4
2
0
8
KLD
G
P
W
G
V
1. AKC Blauw-Wit
10
18
9
0
1
2. KCC/CK Kozijnen
10
14
7
0
3
3. GG/IJskoud de Beste
10
10
5
0
5
4. TOP/LITTA
10
8
4
0
6
5. Dalto/Klaverblad Verzekeringen
10
6
3
0
7
6. Oost-Arnhem
10
4
2
0
8

Vette goal gemaakt? Stuur hem in!

Op NLKorfbal verschijnen wekelijks de beste goals, grappigste momenten of mooiste acties uit de korfbalwereld. Hier wil je zeker tussen staan, aarzel dus niet en stuur jouw video in!

Video insturen