Overstap Noa van Zon naar TOP (A) valt slecht bij Swift (M)

13 juni 2022

Noa van Zon is met nog twee wedstrijden te spelen al vertrokken bij Swift uit Middelburg. Nadat de zeventienjarige speelster vertelde tegen Swift dat ze volgend seizoen de overstap gaat maken naar TOP Arnemuiden, kreeg ze te horen dat ze de laatste twee wedstrijden op de bank zou zitten en dat ze in de auto naar Dalto niet op gezellige gesprekken hoefde te rekenen. Dat meldt PZC.

,,Ik doe het nog altijd voor mijn plezier”, zegt Van Zon. ,,En als dat dan weggenomen wordt, heeft het niet zo veel zin om nog twee weken door te gaan. Het is alleen jammer dat het zo moet eindigen bij Swift.”
Van Zon stapte een jaar geleden over van Togo uit Goes naar Swift uit Middelburg, op verzoek van die club. In de eerste helft van het seizoen was ze bijna altijd basisspeelster, daarna stond ze minder in de basis.

Nadat TOP haar polste en een keer liet meetrainen, besloot ze de stap hogerop te maken. ,,Ik heb altijd gezegd dat ik op het hoogste niveau wil spelen, nu krijg ik de kans om daar naartoe te groeien. Ik wist zeker dat ik spijt zou krijgen als ik het niet zou doen.”

,,We wisten dat Noa ging praten met TOP en dat ze overwoog een keer mee te gaan trainen”, zegt Swift-coach Dennis Plantinga. ,,Woensdag, na de training, vertelde ze dat ze al had getraind in Arnemuiden en had besloten de overstap te maken. De snelheid waarmee ze heeft gehandeld, heeft ons verrast. Ik was er natuurlijk ook niet blij mee. We hebben best in haar geïnvesteerd. Ik hoop dat ze bij TOP vindt wat ze zoekt.”

Coach Dennis Plantinga heeft aangeven dat Swift de laatste wedstrijden gaat spelen met ‘de mensen die wel hun inzet tonen.’

Bron: PZC

1. Erik

Beetje kinderachtige opmerking van de coach/ trainer